+86-511-86095270

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Изградња Т-зрака првог отвора моста Баилеи у крилу Совјетског Савеза

Jiangsu Bailey stil most Co., Ltd | Updated: May 27, 2017

22. јула, Електрана Су Булеи у Цоте д'Ивоире успјешно је довршила преградни канал Т-беам бетона са првим рупама. Власник пројекта, надзорни инжењер, Биро за националну аутопуту у Цоте д'Ивоире и водитељи пројектних одељења су били свједоци овог важног тренутка, а стране и заинтересоване стране једногласно су одобрили квалитет градње и изградњу моста.

С обзиром да је мост Баилеи важан мост у граду Сан Педро у граду Соупре, забринут је од стране Националне управе аутопута Цоте д'Ивоире, а сви цртежи су одобрени од стране француских Туцкер и Цоте д'Ивоире Национални ауторитет за аутопут. Пријем позиције греда такође кроз неколико странака уобичајено прихватање, поступак сипања од стране националне лабораторије узимање узорака. Пројектно одељење активно координира одобрење за пројектовање цртежа и прихватање положаја и друге везе, и коначно успјешно покренуло прву Т снопање.

Од априла 2016. године започета је изградња бетонског бетонског бетонског фурнира број 1, кумулативни завршетак бетона који прелива површину од 2600 квадратних, земљани радови 5700 квадратних метара. Током овог периода, особље пројектног одјељења у духу напорног рада, с обзиром на високу температуру, маларију и многе друге озбиљне природне услове, и даље ради прековремено на грађевинској линији. Дати пуну представу субјективној иницијативи, ријешити тропске услове високе температуре, пумпати високу чврстоћу помоћу конкретних и других техничких проблема, осигурати квалитет пројекта под претпоставком осигурања напретка пројектних захтјева.

Мост Баилеи је дужине 78 метара, а армирани бетон је једноставно подржао Т-беам мост, мост (3 × 22) метара, поставио 2 дилатације, мост је распоређен у репни канал. Пуна ширина моста је 10,1 метара, а широка плоча 1,3 метра и 1,3 метра висине постављене су са обе стране. Преосталих 7,5м је коловоз и двосмерни пречник од 2,5км. Горњи део моста састоји се од 5 Т греда по распону, висине 1,8 м и дебљине прирубнице од 0,2 м. Ширина мреже се мења са 0,2 м на 0,48 м и ливена је бетоном Ц40 / 50.