+86-511-86095270

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Кратак увод у плутајући мост

Jiangsu Bailey stil most Co., Ltd | Updated: Jul 20, 2017

Мост у којем чамац или плутајућа кутија замењује пристаниште и плута на површини воде. Војска користи стандардну опрему за писање војног понтонског моста, назива се понтон. Историјски запис понтонског моста је рано у Кини. Књига поезије, Велики и светао, записе: "Про-иинг Иу Иу, изградити чамац за сноп", снима Зхоу Ванг Јицханг 1184. пне. У понтону Веихе Бридге. Донгхан Јианву 11 година (АД 35), Гонгсун у овом Хубеи Ииду, Иицханг између постављања понтона реке Јангце. У западној Јинској династији, првих десет година (274 година), ду Менгјин у провинцији Хенан у близини Жуте реке да би изградио понтон реке Јанг, наставио је да користи више од 800 година. У страним земљама, Перзијско царство, Цирус, изградио је понтонски мост у Месопотамији у 537. пне. И Зелес у Хеллеспонт Панг (сада Дарданеллес Страит) у првих 481. који повезују Европу и Азију.

Структура понтонског моста има два типа: ① традиционална форма је на броду или плутајућој кутији на полицама, на палуби. ② у облику чамца, или брод повезан са репом, у уздужну колону, или тело чамца чврсто распоређено у појас. У циљу задржавања положаја понтонске осовине није надокнадјено, потребно је постављање каблова у горњим и доњим границама. Да бисте се повезали са две стране, потребно је поставити прелазни зрак или одељку са обе стране. Да би се прилагодили флуктуацији нивоа воде, обе стране би такође требало да постављају пристанишну пристаниште или узлетну и слетну стезаљку.

Понтон се може користити за људе, аутопутеве, жељезнице. Његова структура није компликована, и погодна је за демонтажу, али су трошкови одржавања високи. У миру се може користити за хитне помоћи или као привремени саобраћајни објекти, ратно се може користити како би се војска брзо преко понтонског војног стандарда, како би повећала своју покретљивост, најчешће користила лаки метал из сопственог типа.